Profilbildet er viktig

Velg et profesjonelt profilbilde som gir et godt førsteinntrykk. Sørg for at bildet er tydelig og viser deg i en passende kontekst, for eksempel i formelle klær eller i en arbeidsrelatert setting. Se inn i kamerat og smil! Bruk gjerne et bilderedigeringsprogram for å optimalisere profilbildet ditt. Du bør også bruke litt tid på å designe bakgrunnsbanneret bak profilbildet ditt. 

Tittelen din

Skriv en kort og slagkraftig tittel som beskriver din nåværende rolle eller ønsket karrierevei. Bruk nøkkelord som er relevante for din bransje for å gjøre det enklere for andre å finne deg når de søker etter spesifikke ferdigheter eller stillinger. 

Sammendraget

Skriv en engasjerende og velstrukturert oppsummering av din erfaring, nøkkelkompetanse og karrieremål. Bruk dette som en mulighet til å fremheve dine unike egenskaper og hva du kan tilby arbeidsgivere eller samarbeidspartnere. Vær klar og konsis, og inkluder spesifikke eksempler og prestasjoner når det er mulig. Sammendraget bør skreddersys for den spesifikke og unike nøkkelkompetansen du har.

Erfaring og utdanning

Oppgi relevant arbeidserfaring og utdanning i kronologisk rekkefølge. Beskriv i detalj dine roller, ansvarsområder og oppnådde resultater. Bruk kvantifiserbare data og konkrete eksempler for å demonstrere dine ferdigheter og prestasjoner.

Ferdigheter og anbefalinger

Legg til en liste over dine viktigste ferdigheter og kompetanseområder. Dette gjør det lettere for andre å forstå hvilke områder du er dyktig på. Sørg også for å be tidligere kollegaer, ledere eller samarbeidspartnere om likes, kommentarer og deling som kan styrke din troverdighet og tillit.

Involver deg i relevante grupper og diskusjoner

Bli med i bransjerelaterte grupper og delta i diskusjoner og nettverksaktiviteter. Dette viser din interesse og engasjement i ditt fagområde og gir deg muligheten til å bygge relasjoner med andre profesjonelle.

Del verdifullt innhold

Del, lik og kommenter artikler, blogginnlegg eller relevante nyheter som er interessante for ditt fagområde. Dette viser din kunnskap og ekspertise, samtidig som det engasjerer og gir verdi til ditt nettverk.

Lag din egen skreddersydde URL

Gå til profilen din, trykk på redigeringsblyanten som lar deg redigere profilen din, scroll ned til bunnen, der du ser ProfilURL-adressen og endre den slik at den blir kortere eller mer kreativ. Denne URL-adressen kan du bruke på sosiale medier, men også i E-post signaturen din. 

Oppdater jevnlig

Sørg for å oppdatere profilen din regelmessig med ny informasjon om prosjekter, utdanning eller sertifiseringer du har oppnådd. Hold også kontakten med ditt nettverk ved å kommentere og like deres oppdateringer.

På YouTube kan du gjøre dette søket: "LinkedIn Profile Tips" Da får du opp veiledende videoer som viser deg hvordan du bygger en profesjonell profil fra steg til steg. Ved å ta i bruk disse tipsene vil du kunne skape en profesjonell profil som skiller seg ut og tiltrekker oppmerksomhet fra potensielle arbeidsgivere og nettverkskontakter. Vær aktiv på egen profil og delta aktivt i nettverket ved å kommentere, like og dele verdifullt innhold fra dine forbindelser.