VTA

VTA

Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA) er et tiltak for deg som har, eller i nær framtid ventes å få innvilget uførepensjon, og har behov for tilrettelegging og oppfølging. Her får du tilbud om arbeid med arbeidsoppgaver som er tilpasset deg. Dette kan skje både på en av våre interne arenaer eller ute i ordinært arbeidsliv hvis du ønsker det. 

Som ansatt i VTA er du arbeidstaker i henhold til arbeidsmiljøloven, og du skal ha en arbeidskontrakt. Målet med VTA er at arbeidet skal bidra til å utvikle dine ressurser. 

Hos oss i OsloKollega får du som ansatt: 

  • Nødvendig opplæring, veiledning og oppfølging for å utføre arbeidet.
  • Muligheter for å utvikle dine yrkesmessige og personlige forutsetninger. 
  • Vi kartlegger karriereferdigheter og utarbeider en utviklingsplan for den enkelte. 
  • Påfyll av nødvendige ferdigheter for mestring i det daglige liv, med fokus på data, språk, kosthold, helse og trening. 
  • Egen sosialgruppe som sikrer sosialt nettverk. 
  • Fora for medbestemmelse. 


I OsloKollega har vi over 100 VTA plasser. Vårt mål er at 40% av våre VTA ansatte til enhver tid er ute i ordinært arbeidsliv. Her har vi opparbeidet oss verdifull erfaring og vi ser at mange lykkes. Med tydelig kommunikasjon av styrker og utfordringer, og tett oppfølging, fungerer dette bra for både arbeidsgiver og arbeidstager. 

For noen er jobb på en av våre interne avdelinger det riktige. Verdiskapende arbeid og reelle arbeidsoppgaver er viktig, og du kan til og med få prøve deg på ulike avdelinger om du er usikker hva du passer til. Vi kan vi tilby spennende jobbmuligheter på pakke og serviceavdelingen, i kantina, på hotellet, på dataverkstedet eller på sykkelverkstedet.   
Vi ser at det er mye god helse i godt arbeid! 
 
  
Våre avdelinger:

OK:data – Er du datainteressert, liker du å reparere og fikse ting? – da kan dette være en fin mulighet for deg. Her tar vi imot brukte datamaskiner og annet IKT utstyr.  Vi sorterer, rengjør, reparerer og klargjør PCer for salg.  Vi har egen butikk, verksted og nettbutikk på Lambertseter. 
 
OK:sykkel – Vi drevet sykkelverksted på Lambertseter i mange år.  I tillegg «redder» vi sykler som ingen vil ha, vi setter dem i stand og gjør dem klar for sykkelbutikken vår slik at du og alle andre kan få kjøpt en sykkel for en rimelig penge. 
 
Kantina - på Lambertseter.  Her sørger vi for at alle ansatte, deltagere og besøkende hver dag kan kjøpe varm lunsj. Her lærer du grunnleggende ferdigheter for å være på et kjøkken, det vil si alt fra renhold, hygiene til enkel matlaging og service. 
 
PS:hotel by Nordic Choice – på Vulkan. Her er det mange muligheter og veldig nyttig om du vil gå serviceveien.  Hotellet tilbyr opplæring på kjøkken, barrista, housekeeping (renhold), enkle vaktmestertjenester og resepsjon. 

OK:ressurs – Vi i OK:ressurs driver ekte arbeid utført av offensive folk. Vi er samfunnsressurser! Sammen med oss vil du være med på å utføre oppdrag innenfor alt fra lager og logistikk, montering, pakking og utsendelser.  Vi har oppdrag for alt fra store organisasjoner til mindre selskaper og du kan få mulighet til å være en del av hele produksjonen – fra kundekontakt til leveranse. Dette innebærer for eksempel muligheten til å bruke forskjellige typer dataprogrammer! 

I tillegg tilbyr vi ressurstjenester eksternt i vår nær- og lokalmiljø. Vi har også egen produksjon av produkter hvor gjenbruk og gjenvinning er viktig!  
Vi har fokus på menneskelig utvikling og vil at du skal få mulighet til å bli den beste versjonen av deg selv gjennom både mestring og utvikling. Vi er ressurser både for hverandre og for de som trenger vår hjelp, og vil gjerne ha deg med på laget!  

Kontakt oss
VTA-plass søkes gjennom NAV i bydelen der du bor. Vi i OsloKollega tar med glede imot potensielle søkere for omvisning i bedriften. Hvis du har spørsmål angående VTA eller ønsker omvisning kan du bruke kontaktskjema nedenfor. 

Kontakt oss