Etter en tid som arbeidsledig og de utfordringene koronaepidemien medførte, følte Mysherefe seg langt nede. Hun, som alltid hadde vært en arbeidsom og sterk person, følte at håpet om endring var borte. Men en dag tok hun skrittet mot å forandre livet sitt og det gjorde hun gjennom tiltaket AFT (arbeidsforberedende trening) på OrbitArena på Jessheim.

Utdannelse i AFT-tiltaket

Under karriereveiledning på OrbitArena ble det klart at Mysherefe hadde sterke egenskaper som passet perfekt for helsevesenet. Med støtte og oppmuntring fra sin jobbkonsulent på OrbitArena, bestemte hun seg for å ta en utdannelse som medisinsk sekretær. Det gjennom tiltaket AFT. «For meg var det viktig å ha struktur i studiet, ha noe å møte til, føle sosial tilhørighet og treffe folk,» forteller Mysherefe

Uvurderlig støtte fra OrbitArena

Hun legger til at det å bli «heiet på» av på OrbitArena gjorde hele forskjellen. «Støtten fra Marthe, Susanne og Siw gjennom studieperioden ga meg energiboost, og bidro til min motivasjon for å fullføre,» sier hun med takknemlighet.

Mysheresfes engasjement

Men Mysherefes reise stoppet ikke der. Ikke bare fullførte hun studiene, men hun engasjerte seg også aktivt på OrbitArena med å ta ansvar for gåturer for andre deltakere ved OrbitArena. Hun fant glede i å være en pådriver, å hjelpe andre og kjenne på at hun har noe å bidra med. Dette bidro også til å bygge opp selvfølelsen hennes. Det ble tydelig at hennes bidrag på OrbitArena passet perfekt med valget hun hadde tatt om å jobbe i helsevesenet.

AFT-tiltaket var nøkkelen til å sikre jobb

Etter studiene fikk Mysherefe hjelp med jobbsøking og hun forteller stolt at hun nå jobber i Ullensaker kommune Bolig med bistand. Hun er overbevist om at utdannelsen hun tok i AFT tiltaket på OrbitArena var nøkkelen til å sikre denne stillingen.

Mysherefe Kurtajs historie er et godt eksempel på hva man kan oppnå med riktig støtte og veiledning. Hennes reise fra følelsen av håpløshet til et givende yrke i helsevesenet er en inspirasjon for alle som søker etter sine egne muligheter i arbeidslivet.